Totul pentru casa ta! Bona Lux
Promoții De sezon Vânzări (+4) 0772 035 455
 1. Prima pagina
 2. /
 3. Curte si gradina
 4. /
 5. Butasi, arbusti si pomi fructiferi
 6. /
 7. Fara marca
 8. /
 9. Tuia Smaragd 60-80 (Thuja occidentalis Smaragd)

Tuia Smaragd 60-80 (Thuja occidentalis Smaragd)

NOU
LICHIDARE STOC
+CADOU
Tuia Smaragd 60-80 (Thuja occidentalis Smaragd)
 • Tuia Smaragd 60-80 (Thuja occidentalis Smaragd)
 • Tuia Smaragd 60-80 (Thuja occidentalis Smaragd)


Descriere Tuia Smaragd 60-80 (Thuja occidentalis Smaragd)

Thuja Occidentalis smaragd este un arbore ornamental frumos prin portul sau, prin culoarea si aspectul frunzelor. Se preteaza bine la plantarea solitara, in aliniamente precum si sub forma de gard viu suportand foarte bine tunderea frunzisului.

Acest arbore ornamental se planteaza toamna sau primavara, face parte din grupa plantelor perene si are inaltimea de 60-80 cm. Cerintele fata de apa, sol si lumina sunt medii.

Cand este recomandata plantarea arborelui tuia si cum se face?

perioadele optime de plantare sunt primavara in lunile aprilie-mai si toamna in septembrie – octombrie.
la plantare se efectueaza gropi patrate, corespunzatoare marimii radacinilor  25/25/30cm; 30/30/35cm.
substatul de plantare se taseaza repetat de 2 - 3 ori in jurul puietului si se uda cu 2.5 - 3.5 l apa zilnic timp de 10 zile.
pentru gard viu puietii de tuia se dispun la o distanta de 60 - 70 cm unul de altul, iar pentru aliniamente la minim 1.5 m unul de celalalt.

Ingrijirea plantelor de tuia se face in perioada sezonului de vegetatie si consta in toaletare, irigare, administrare de substante nutritive, combaterea daunatorilor.

toaletarea coroanelor de tuia smaragd se practica in sezonul de vara, indepartand cu foarfeca gradinarului varfurile care se dezolta in lateral si care ies din conturul natural, conic, al plantelor si se indeparteaza ramurile uscate.
cel putin o data pe an, in luna aprilie, se administreaza ingrasaminte de sinteza (N-P-k), sau ingrasamant natural (balegar, compost) in luna octombrie.
in timp de seceta, se mareste doza de udare a plantelor si frecventa administrarii de apa in functie de necesitati.
avand o serie de aprox. 5 - 6 daunatori fitopatogeni, incepand din luna aprilie se aplica doua serii de cate doua stropiri (la 7 zile): prima cu substante de combatere pe baza de cupru metalic, cu caracterl de interventie sistemica si a doua cu substante de contact. In septembrie - octombrie se aplica o serie de doua stropiri, cu repetitie la 7 zile.22.99
Prețul include TVA
Stoc epuizat
Adaugă la favorite
Produse asemănătoare cu Tuia Smaragd 60-80 (Thuja occidentalis Smaragd)