Totul pentru casa ta! Bona Lux
Promoții De sezon Vânzări (+4) 0772 035 455
» Termeni și condiții

Termeni și condiții

1. Generalități
Vizitarea, utilizarea și cumpărarea produselor de pe site-ul www.bonalux.ro, proprietate a societății Bona Lux Center SRL, implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos:

  • Termeni și Condiții se aplică la toate activitățile (vizitare, informare, achiziție) pe site-ul www.bonalux.ro efectuate de clienții persoane fizice sau persoane juridice.
  • Societatea  Bona Lux Center SRL își asumă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum și orice modificări site-ului www.bonalux.ro, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă către utilizatori în acest sens.
  • Societatea Bona Lux Center SRL nu va putea fi facută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site din orice cauză, inclusiv din cauza unor modificări, setări, up-grade-uri etc.
  • Bona Lux Center SRL  nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul www.bonalux.ro, indiferent de natura acestor legături. Pentru respectivele site-uri, răspunderea o poartă, integral, proprietarii site-urilor în cauză.
  • Produsele comercializate pe site-ul www.bonalux.ro, proprietate a societății Bona Lux Center SRL, sunt destinate exclusiv clienților-utilizatorilor finali. Revănzarea produselor ca produse noi este permis doar cu acordul scris al Bona Lux Center SRL.

2. COMUNICĂRI ELECTRONICE
Prin accesarea site-ului www.bonalux.ro, folosirea, vizitarea, cumpărarea de produse sau trimiterea de e-mail-uri adresate societății Bona Lux Center SRL, comunicarea se realizează în mod electronic, considerându-se astfel că utilizatorul consimte  primirea notificărilor de la www.bonalux.ro în modalitate electronică, incluzând și comunicări prin e-mail sau prin anunțuri pe site.

Persoanele care vor utiliza o adresă falsă de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice  sau juridice sau în numele oricărei alte entități vor fi sancționate în conformitate cu legile în vigoare.

3. DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT)
Întregul conținut al site-ului www.bonalux.ro, incluzând texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafică web, scripturi și orice alte date, este proprietatea  Bona Lux Center SRL  și/sau a furnizorilor săi și este protejat conform Legii drepturilor de autor și legilor privind dreptul de proprietate intelectuală și industrială.

Combinarea acestora (design-ul site-ului) este proprietatea exclusivă a societății  Bona Lux Center SRL și este protejată de Legea drepturilor de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris a  Bona Lux Center SRL a oricăror elemente  enumerate mai sus se pedepsește  conform legilor în vigoare.

4. ACCESUL LA SITE
Bona Lux Center SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal, pe acest site și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde produsele postate și comercializate sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor societății Bona Lux Center SRL fără acordul scris al acestuia.

5. PROTECȚIA DATELOR
Pe site-ul www.bonalux.ro, utilizatorul este  responsabil pentru toate activitățile care survin prin accesarea site-ului și a coșului de cumpărări. Datele personale ale cumpărătorilor vor putea fi transmise autorităților în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau altor autorități în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare. Politicile de Confidențialitate precum Politica de Prelucrare a Datelor Personale, care sunt părți integrante prezentei Termeni și Condiții, le găsiți AICI. Politica de Utilizare Cookie-uri care este parte integrantă prezentei Termeni și Condiții, le găsiți AICI.

6.CUMPĂRARE ȘI LIVRARE

Informațiile legate de procesul de cumpărare precum politicele de livrare care sunt parți integrante prezentei Termeni și Condiții, le puteți consulta AICI. Secțiunea de întrebări frecvente o găsiți AICI.

7. ANULAREA COMENZII

Clientul poate solicita anterior expedierii anularea comenzii.

Din motiv de lipsă stoc, bonalux.ro va contacta și va anunța clientul cu privire la motivul anulării comenzii. Notificarea primită de către Cumpărător, după efectuarea comenzii, are scop de informare și nu reprezintă acceptarea comenzii. Această notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor și/sau Serviciilor din Comandă. Dacă modifică cantitatea de Bunuri și/sau Servicii din Comandă, va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vînzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitată.

8. RESPONSABILITĂȚI PRIVIND PRODUSELE
Bona Lux Center SRL nu garantează că descrierea produselor sau orice alt conținut al site-ului este lipsit de erori sau că este complet. În unele cazuri, prețul și descrierea produselor poate fi eronată.

Produsele (atunci când este cazul) sunt însoțite de certificate de garanție ale importatorilor. Orice reclamație va fi adusă la cunoștință www.bonalux.ro în maximum 24 de ore de la recepționarea produselor.

Valoarea maxima a obligațiilor Societății Bona Lux Center SRL față de orice client în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de Societate de la clientul respectiv.

9. CONDIȚII DE GARANȚIE
Termenul de garanție pentru produsul achiziționat este de 0-7ani in functie de produs și producător, începând cu data cumpărării acestuia și se prelungește cu durata de timp cât produsul se află în reparație.

Perioada de garanție începe cu data facturării produselor și se prelungește cu perioada în care produsul a fost supus unei reparații în timpul perioadei de garanție.

Dacă în perioada de garanție produsul cumpărat de către Dvs. se dovedește a fi defect din motive de proiectare, execuție sau vicii ascunse, el va fi reparat gratuit , cu respectarea anumitor condiții:

  • Produsul să fi fost cumpărat de la Societatea Bona Lux Center SRL,a fost exploatat numai în scopul pentru care a fost conceput, respectându-se instrucțiunile producătorului din instrucțiunile de utilizare;
  • Pentru acordarea garanției sunt necesare: documentul de plată (factura), certificatul de garanție completat corect și produsul defect, a cărui serie trebuie să fie integrală, identificabilă și nealterată;
  • Garanția își pierde valabilitatea dacă produsul s-a defectat datorită expunerii la fenomene naturale, datorită incendiilor, accidentelor, neglijenței în utilizare, precum și datorită unor instalări, modificări sau adaptări necorespunzatoare;

Bunurile comercializate de catre Bona Lux Center , cu excepția produselor care au mențiuni diferite în paginile de produs, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

Produsele comercializate pe site-ul nostru beneficiază de garanția legală de conformitate.

Clientul nu poate denunta unilateral contractul (nu isi poate exercita dreptul la retragere) in cazurile prevazute in art. 16 din ordonanta de urgenta 34/2014.

-produse la metru, tăiate, decupate ,
-vopsea mixata colorata ,
-produse lemnoase prelucrate (debitate, cantuite) ,
-produse deteriorate si neacoperite de garanție ,
-produse pe comanda speciala.

Condiții speciale de retur:

-nu sunt acceptate la retur bunurile asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice,

-produsele cărora le lipsesc accesorii, daca aceste neconformități nu au fost semnalate în termen de maxim 4 zile lucrătoare de la data livrării lor.

-becurile, lanternele, prelungitoarele, prizele, bateriile, acumulatorii și încărcătoarele pot fi returnate doar dacă sunt sigilate;
-măștile de protecție, mănușile, dezinfectantii, etc pot fi returnate doar daca sunt sigilate
-dacă au fost achiziționate mai multe bunuri din același model, se acceptă retur doar dacă unul singur a fost desigilat sau dezambalat.

Drepturile consumatorilor sunt prevazute în O.G. 21/1992, republicată și L.449/2003, norme în vigoare la data cumpărării produsului.

9.1. GARANȚIA PRODUSELOR B-STOCK

Bona Lux Center SRL oferă de asemenea dreptul de retragere din contractul de cumpărare pentru bunurile din categoria B-Stock. Acestea reprezintă bunurile care au fost deschise anterior, au ambalajele deteriorate, au fost folosite și apoi returnate sau sunt deteriorate.

Bunurile B-Stock nu se pot înlocui cu un produs nou după retragerea din contract sau atunci când se revendică utilizarea garanției. Solicitările de garanție pentru mărfurile B-stock se încadrează în conformitate cu regulile de garanție, dacă nu se specifică altfel în această secțiune. Nu este posibilă depunerea unei cereri de garanție pentru un "defect" sau alt motiv, pentru care bunurile au fost vândute la un preț redus.

10. LITIGII
Prin folosirea (vizitarea sau cumpărarea produselor) site-ului, utilizatorul se declară de acord asupra faptului că legile române vor guverna Condițiile și Termenii de utilizare de mai sus și orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizator și Societatea  Bona Lux Center SRL.

În cazul unor eventuale conflicte între  Bona Lux Center SRL  și clienții săi, se va încerca mai intâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă. Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat în instanța judecătorească din Sfantu Gheorghe, în conformitate cu legile române în vigoare.

11. DECLINAREA RESPONSABILITĂȚII
Societatea  Bona Lux Center SRL  nu îsi asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate în magazinul virtual, acestea fiind identice cu cele puse la dispoziția Societății de către reprezentanții fiecărei mărci. Totuși s-au depus eforturi mari pentru a minimaliza toate greșelile care pot apărea din editarea electronică sau manuală a informațiilor prezentate. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini în orice mod, datorită modificării caracteristicilor, design-ului, culorii s.a.m.d fără notificare prealabilă de către producători.

Bona Lux Center SRL nu garantează, de asemenea, nici disponibilitatea în stoc a produselor afișate, motiv pentru care societatea va avea dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumită comandă în cazul în care anumite produse nu mai apar în oferta curentă a furnizorului sau nu sunt disponibile din alte motive (lipsă momentană din stoc, epuizarea ediției, etc). Dacă plata se face în avans, clientul va avea dreptul de a primi înapoi banii plătiți pentru produsul respectiv. În toate cazurile în care produsele nu se pot livra, clientul va putea cere doar returnarea imediată a sumelor încasate deja de Bona Lux Center SRL, nu și alte despăgubiri.

Valoarea maximă a obligațiilor Societății Bona Lux Center SRL față de orice client în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de Societate de la clientul respectiv. După expedierea produselor, Societății nu i se mai poate cere returnarea banilor în nici un fel și de asemenea nici returnarea produselor.
În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate greșit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în baza de date, societatea Bona Lux Center SRL își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.

12. PREȚURILE PRODUSELOR
Prețurile produselor sunt cele afișate pentru fiecare produs în parte.

Prețurile produselor care nu sunt disponibile în stoc au caracter informativ. Aceste preturi pot suferi schimbari in momentul reaparitiei in stoc a acestora, indiferent dacă este lansată o comandă cu intentie de cumpărare.

Societatea  Bona Lux Center SRL va putea desfășura orice campanie promoțională referitoare la produsele afișate pe site, promoții ale căror condiții vor fi stabilite în întregime de către  Bona Lux Center SRL

13. FRAUDĂ
ORICE ÎNCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONȚINUTUL SITE-ULUI WWW.bonalux.ro, SAU DE A AFECTA PERFORMANȚELE SERVERULUI PE CARE RULEAZĂ SITE-UL WWW.bonalux.ro,  VA FI CONSIDERATĂ O TENTATIVĂ DE FRAUDARE A SITE-ULUI  WWW.bonalux.ro,  ȘI VA PUNE ÎN MIȘCARE CERCETAREA PENALĂ ÎMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) ÎNCERCAT ACEST FAPT.

14. RETURNAREA PRODUSELOR

În cazul în care clientul are calitatea de consumator în sensul Legii nr. 363/2007, conform legislației în vigoare O.G. 34 din 12 iunie 2014, folosind tehnicile de vânzare la distanță, poate opta pentru retragerea din prezentul contract în termen de 14 zile de la data intrării în posesia produselor cumpărate în următoarele condiții:

 Dreptul la revocarea contractului

În limita termenului de 14 zile calendaristice de la data intrării în posesie, trebuie trimisă o înștiințare scrisă cu privire la decizia sa de revocare din contract, printr-o declarație neechivocă, la adresa de e-mail shop@bonalux.ro sau completând formularul de retur pe site în contul de client.

Returul se face, dacă este posibil, în ambalajul original şi cu etichetele inițiale intacte. Produsele pe care doriţi să le returnaţi trebuie să fie în aceeași stare în care le-aţi primit, împreună cu certificatul de garanţie în original (dacă a fost emis de producător/distribuitor), precum şi toate documentele şi accesoriile cu care a fost livrat produsul. Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.
Produsele voluminoase livrate inițial paletizat se vor depozita pe palet și se vor asigura corespunzător. Preluare se va efectua în acest caz de la bordură/marginea trotuarului.

În cazul în care doriţi să returnaţi produsele achiziţionate online, vă rugăm să completaţi formularul de retur din pachet şi să sunaţi la Serviciul Clienţi la numărul de telefon (tarif normal) sau scrieți un e-mail către shop@bonalux.ro . Serviciul clienţi  va stabili împreună cu dumneavostră un termen de preluare şi va trimite la dumneavoastră curierul/compania de transport, pentru a ridica produsele pe care doriţi să le returnaţi.
Important: produsele voluminoase trebuie asigurate pe palet. În cazul produselor voluminoase livrate pe palet, marfa este descărcată şi plasată la marginea trotuarului. În cazul în care doriţi să returnaţi astfel de produse, acestea vor fi preluate tot de la marginea trotuarului.
Contravaloarea produselor returnate vi se restituie prin aceeași modalitate de plată utilizată la tranzacţia iniţială. Excepție face plata în numerar în magazin. În acest caz, valoarea produselor returnate vi se virează într-un cont bancar, motiv pentru care va trebui să ne transmiteţi datele dvs. bancare.

Produsele returnate trebuie să fie însoțite de cerificatul de garanție în original.

 

 Produsele și ambalajul

Produsele trebuie returnate în aceeași stare în care au fost livrate, în ambalajul original cu toate accesoriile, documentele și etichetele intacte și fără să prezinte semne de uzură sau deteriorare. Clientul este obligat să returneze pentru Bona Lux Center SRL (Bona Lux) eventualele pagube cauzate de ambalajul original deteriorat sau lipsă, urmele de uzură sau murdărie, lipsă accesorii sau alte costuri pentru readucerea produsului la starea inițială.

 Transportul

Cheltuielile de transport aferente returnării produselor sunt suportate în totalitate de clientul care s-a retras din contract. Clientul este responsabil de starea produselor în care acestea ajung la Bona Lux Center SRL (Bona Lux). Orice cerere de daună cauzată de transport la returnare trebuie soluționat între client și transportator.

Nu se acceptă trimiterea produselor către Bona Lux cu specificarea cererii unui ramburs, deoarece produsele trebuie verificate anterior returnării banilor.

 Condiții generale pentru returul produselor

Mai multe produse de același fel se pot returna în cazul în care a fost desigilat doar unul dintre ele.
Pot fi refuzate la retur produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, șocuri mecanice.
In baza OUG 34/2014 (art. 14, alin. 3), în cazul observării deficiențelor de funcțiune datorită utilizării sau deficiențe în aspectul produsului (urme de folosire, zgârieturi etc) Bona Lux poate condiționa acceptarea returnării cu condiția reținerii unei valori (cost restocare) din valoarea produsului.

Pentru marfa personalizată, cum ar fi de ex. metrajele tăiate la o anumită dimensiune (mochete, lanţuri etc.), produsele debitate sau comenzi speciale, este exclusă returnarea.
Produsele cu mențiunea “Indisponibil” pe site-ul www.bonalux.ro sunt livrate la solicitarea clientului, ca atare aceste comenzi de tip comandă specială și cardurile cadou nu pot fi returnate.
Renunțarea la cumpărare in mod repetat va putea fi considerată un abuz.

 Returnarea contravalorii produselor returnate

Bona Lux Center SRL va returna clientului contravaloarea produsului în termen de maxim 14 zile de la data recepționării returului la adresa acestuia. Detaliile modalității de returnare vor fi stabilite după acceptarea produselor în returnare. Bona Lux Center SRL (Bona Lux) va folosi aceleași metode de returnare a sumelor prin care acestea au fost achitate inițial de către client. Suma cuvenită clientului poate fi returnată pe contul de card sau în contul bancar al clientului. Returnarea în numerar este posibilă în showroom Bona Lux Center , str. Costache Negri, FN, Blaj 

15. DREPTUL DE RETENTIE

Bunurile raman in proprietatea Bona Lux Center SRL pana la plata lor integrala.

16. DISPOZITII FINALE
Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.